Taborniški center

Namen taborniškega centra

Nov taborniški center bo našem društvu skladno z interesom in potrebami društva ter lokalne skupnosti omogočil nadaljnji razvoj. Hkrati se želimo z novim objektom odpreti navzven – v centru se bomo srečevali, izobraževali in mrežili taborniki ter druge sorodne organizacije iz Ljubljane, Slovenije in širše. Skupaj bomo snovali nove mladinske projekte, ki bodo prispevali ne le k razvoju taborništva in posameznika temveč tudi k razvoju družbe, kot veleva naše poslanstvo.

Kaj pridobimo?

  • Odprtost navzven
  • Mreženje
  • Nove projekte
  • Nove, udobne prostore, primerne naši aktivnosti

ŠOTOR SREDI URBANE DŽUNGLE

Taborniški center je arhitekturno zasnovan kot montažna lesena hiša, ki sledi konturam taborniškega šotora. Zgrajen bo po načelih pametne, pasivne, okolju in skupnosti prijazne hiše. S spoštovanjem do narave, smiselno uporabo naravnih materialov, trajnostno gradnjo in ob upoštevanju spoznanj modernih tehnologij bo nov taborniški center predstavljal primer dobre prakse trajnostne gradnje.

PROJEKT V ŠTEVILKAH

Nov taborniški center se bo nahajal med drevesi, v zelenju, pa vendar v mestu. V sklopu centra bo mogoče pripraviti mnogo različnih aktivnosti: od »teambuildingov«, družabnih srečanj, iger, izobraževanj, piknikov, do kuhanja v kotličku in uživanja v gurmanskih dobrotah, ki jih čisto pravi taborniški ogenj omogoča.

Celotno vrednost projekta ocenjujemo na 430.000 €.

Mejniki


Maj 2020
Maj 2020

Začetek gradnje.

Avgust 2020
Avgust 2020

Montaža strehe.

September 2020
September 2020

Zaključek notranjih del.

Oktober 2020
Oktober 2020

Otvoritev objekta.